پیستوله را میتوان از اصلیترین ابزارهای مخصوص نقاشی دانست. با کمک پیستوله میتوان حجم عظیمی از رنگ را بهصورت کاملاً مناسب روی سطوح مختلف پخش کرد. نحوه شستشو و تمیزکاری پیستوله از مباحث مهمی است که هر نقاش باید با آن آشنا باشد. بهطورکلی باید گفت این امر یک مورد ضروری در فعالیتهای هر نقاش است.
دلیل اهمیت این موضوع را میتوان تأثیر بسیار مهم تمیزکردن پیستوله روی کاربرد اصلی این دستگاه و همچنین افزایش طول عمر آن دانست. در واقع وقتی که پیستوله به نحو مناسبی تمیز نشده باشد، نمیتوان انتظار داشت که بهترین عملکرد را به شما عزیزان ارائه دهد. برخلاف تصور عموم، تمیزکردن پیستوله بهراحتی انجام میگیرد و نیاز نیست در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید. با ما همراه شوید تا با هم در این متن به طور کامل مراحل پاکسازی دقیق این ابزار را بررسی کنیم.
لوازمی که برای تمیزکاری به آنها احتیاج داریم
اولین گزینهای که در زمینه آشنایی با نحوه شستشو و تمیزکاری پیستوله باید به آن اشاره کنیم، مواد موردنیاز برای تمیزکردن این ابزار است. بهرهگیری از یک ساختار خاص در این محصول موجب شده است تا کاربران بهمنظور تمیزکردن آن نیازمند یک سری ابزارها و محلولهای ویژه باشند. بهطورکلی این ابزارها عبارتاند از:
- تینرهای هزار یا پانزده هزار سلولوزی (این تینرها بهترین گزینه موجود بهمنظور تمیزکردن انواع پیستوله و سایر لوازم نقاشی به شمار میآیند و بهراحتی میتوان آنها را خریداری کرد).
- یک دست قلممو (شما میتوانید بهجای بهرهگیری از قلممو به سراغ یک مسواک قدیمی بروید)
- یک دست پارچه کاملاً تمیز
- یک اسپری WD چهارصد
توجه داشته باشید حجم موردنیاز برای هر یک از موارد گفته شده بستگی به تعداد پیستولههایی دارد که قصد دارید آنها را تمیز کنید. بهعنوان مثل برای تمیزکردن سه الی چهار پیستوله به طبع نیاز به تعداد پارچه یا تینر بیشتری خواهید داشت؛ بنابراین باید این موضوع را به طور کامل مدنظر خود قرار دهید تا مشکلی برایتان حین تمیزکاری پیستوله به وجود نیاید.
مراحل مربوط به تمیزکردن پیستوله
برای تمیزکردن پیستوله باید بخشهای مختلف این ابزار را به طور کامل از هم جدا کنید. این جدا کردن باعث میشود تا کاربران بتوانند با راحتی و اطمینان خاطر بیشتری کل پیستوله را تمیز کنند. ازآنجاییکه ساختار هر پیستوله متفاوت است، توصیه میکنیم برای جداسازی بخشهای مختلف این ابزار به سراغ دفترچه راهنمای آن بروید.
به طور معمول بخشهایی همچون خروجی باد و مخزن پیستوله را میتوان بهراحتی جدا کرد. پس از باز کردن سر پیستوله شاهد بیرون آمدن مواردی همچون سوزن و فنر نیز خواهید بود. این موارد نیز باید بهصورت کاملاً حرفهای تمیز شوند تا مشکلی از لحاظ کارکرد پیستوله وجود نداشته باشد.
برای تمیزکاری پیستوله مقداری تینر را روی قطعات مذکور بپاشید. همانطور که میدانید ساختار شیمیایی تینر کمک میکند تا این قطعات به بهترین شکل ممکن تمیز شوند. پس از گذشت پنج دقیقه، با یک پارچه تمیز همه قطعات را به طور کامل خشک کنید.
نکات مهم
در برخی از موارد مشاهده میشود که کاربران هنگام تمیزکردن نازل پیستوله و بهخصوص بخش پستانک دچار مشکل میشوند. این امر بدان دلیل است که رنگ در درون پستانک خشک شده و به همین دلیل نمیتوان تنها با پاشش مقداری تینر، پستانک و نازل را تمیز کرد.
برای برطرفکردن این مشکل کافی است نازل و پستانک را به مدت پنج دقیقه درون یک ظرف حاوی تینر جایگذاری کنید، بهنحویکه کل نازل زیر محلول تینر قرار بگیرد. پس از گذشت پنج دقیقه، پستانک و نازل را خارج کرده و با کمک یک مسواک یا قلممو آنها را بهخوبی تمیز کنید. پس از طی مراحل گفته شده، از اسپری WD استفاده کرده تا سوزن پیستوله را چرب کنید. قطعات را دوباره بر روی هم سوار کرده و از پیستوله تمیز خود نهایت بهره را ببرید.
سخن پایانی
تمیزکاری پیستوله باید بهصورت دقیق و باحوصله صورت بگیرد. به یاد داشته باشید که یکبار تمیزکردن پیستوله به شکل مناسب به شما اجازه میدهد تا خیال راحتی از بابت عملکرد صحیح آن طی فرایندهای مختلف رنگکاری داشته باشید. با استفاده از مقداری تینر و پارچه میتوانید پیستوله خود را مثل روز اول تمیز کنید و سرعت کلی رنگزدن محیطهای مختلف را به نحو احسن افزایش دهید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
شما چه راهکارهایی رو پیشنهاد میکنید؟🤔